16 maart door Karin de Ferrante

Vraag van de maand

Regelmatig komt de vraag voorbij of een CV-systeem buiten beschouwing gelaten mag worden wanneer de radiatoren zijn afgekoppeld of wanneer de CV-ketel kapot is, zodat bijvoorbeeld de split-unit airco als primaire warmteopwekker gezien mag worden.

Het antwoord is in de basis nee. Wanneer enkel de radiatoren zijn afgekoppeld ga je uit van herstel. De radiatoren zijn immers eenvoudig weer aan te koppelen. Pas wanneer de radiatoren (inclusief leidingwerk) zijn weggehaald mag het CV-systeem buiten beschouwing gelaten worden.

Ook wanneer de CV-ketel kapot is ga je uit van herstel ongeacht of het de intentie van de eigenaar is om de ketel ook daadwerkelijk te vervangen. Gebruikersgedrag wordt immers buiten beschouwing gelaten. Ook in dit geval geldt dat het systeem pas buiten beschouwing gelaten mag worden als zowel de CV-ketel als het leidingwerk weggehaald zijn.

Zie ook onze FAQ https://portaal.stichtingkego.nl/support/solutions/articles/101000512667-wat-op-te-nemen-bij-defecte-of-uitgeschakelde-toestellen-

Overig nieuws

alle nieuwsberichten

Nieuwe en gewijzigde FAQ’s

Recent voegden we weer nieuwe FAQ’s toe aan de lijst. Deze maand zijn er 3 nieuwe e ...

Sander Rutten benoemd als operationeel manager

In januari is Sander Rutten door het bestuur van KEGO aangesteld al ...

Vakbekwaam EP-W/D en EP-U/B adviseur? Kies de juiste Bijscholingstoets!

Na afloop van de EP bijscholing 2024 legt de adviseur een toets af: 10 vragen ...

Stichting KEGO is een initiatief van: