09 februari door Karin de Ferrante

Nina Ketelaars: onze zorgvuldige procesbewaker

Sinds september vorig jaar maakt Nina deel uit van het expertteam. Na haar opleiding aan de Hanzehogeschool Groningen in Vastgoed en Makelaardij begon Nina haar carrière bij de Rabobank. Na ervaring te hebben opgedaan bij Ecocert startte Nina in 2019 haar eigen bedrijf: Fonck Duurzaam Gebouwadvies. “Ik vind het leuk om andere adviseurs te helpen en een bijdrage te leveren aan eenduidige en kwalitatieve Energielabels”, aldus Nina.

Fonck Duurzaam Gebouwadvies stelt energielabels op voor bedrijfsgebouwen en kan adviseren om duurzaamheidsdoelstellingen te verwezenlijken. Nina is naast licentiehouder bij koepelorganisatie EP Labels & Advies B.V. daar ook auditor ten behoeve van kwaliteitsborging op dossiers en op locatie voor aangesloten energieprestatie adviseurs. “Door mijn werk als auditor voor een koepelorganisatie sta ik dagelijks met een groot aantal ep-adviseurs in contact. Daardoor weet ik wat er speelt onder de adviseurs, en waar ze tegenaan lopen. Het valt soms niet mee om het opnameprotocol te interpreteren. Naast enkel het antwoord, geef ik ook aan waar de adviseur deze informatie had kunnen vinden in het opnameprotocol”. 

We vroegen Nina hoe ze de samenwerking binnen het Expertteam ervaart. “De lijnen zijn kort. Je bent altijd met minimaal twee experts bij een vraag betrokken. Er komen soms best lastige of kritische vragen binnen, en dan is het een uitdaging om samen met een collega-expert een zo best passende oplossing en/of antwoord voor de adviseur te formuleren” zo vertelt Nina.  

Overig nieuws

alle nieuwsberichten

Tweede druk maakt maatwerkadviezen duidelijker en eenvoudiger

Van ISSO ontvingen we dit bericht: De tweede druk van pu ...

Certificaathouder bij elk energielabel nu openbaar

Van RVO ontvingen we dit bericht: Sinds vrijdag 28 juni wordt in ...

Herlabelen: Rechten aanvragen in EP-Online

Van RVO ontvingen we dit bericht: Sinds 1 juli is het toegestaan ...

Stichting KEGO is een initiatief van: