29 juni door Karin de Ferrante

Arjan Broers, deskundige en gedreven expert

Arjan is lid van het Expertteam. Al vroeg was Arjan geïnteresseerd in techniek. Na zijn studie Werktuigbouwkunde volgde hij maar liefst twee kopopleidingen: Hogere Installatietechniek (HIT-W) en Integraal Adviseur Vastgoed (IAV). Tijdens zijn eerste baan als werkvoorbereider bij een installatiebedrijf kreeg hij te maken met gebouwinstallaties. Zijn aandacht en interesse voor energiebesparing en verduurzaming groeide.

Als werkvoorbereider was hij bezig met de vervanging van standaard cv-installaties en dacht: “Zou het eigenlijk niet mooi zijn om deze installaties te vervangen voor zuinigere en duurzamere alternatieven?”. Dat was het moment waarop hij de overschakeling maakte naar een adviesbureau. Als adviseur kon hij klanten beter helpen vooruit te denken, en te gaan voor duurzame installaties. Met de alsmaar groeiende duurzame ontwikkelingen in de installatietechniek, kon er steeds meer bereikt worden.

Sinds 1999 adviseert Arjan op het gebied van klimaatinstallaties en energiebesparing en in 2008 startte hij zijn eigen adviesbureau. In 2018 heeft hij, samen met Joost Rienks, adviesbureau Senergy opgericht. In zijn werk is hij op allerlei vlakken bezig om gebouwen zuiniger en gezonder te maken voor een duurzame toekomst. Dat doe hij door middel van energieadviezen, -besparingsonderzoeken, -audits, energie labels, duurzame onderhoudsplannen en advies op het gebied van klimaatinstallaties. Naast het werk voor zijn eigen bedrijf, werkt hij sinds 2015 op interim basis voor ISSO als specialist energieprestatie. Hij is daar verantwoordelijk voor alles rondom de taken van ISSO bij de examinering EP en denkt regelmatig mee bij ISSO’s werkzaamheden voor de opnameprotocollen.

Arjan heeft liefde voor techniek, passie voor verduurzaming en gedegen kennis als EP-U/D adviseur en vervult op die wijze een belangrijke rol in het Expertteam van KEGO. Hij is daar, wanneer er vragen zijn die buiten de scope van KEGO vallen, de accountmanager voor BCRG en RVO.

Overig nieuws

alle nieuwsberichten

Nieuwe en gewijzigde FAQ’s juni

We voegden weer nieuwe FAQ’s toe aan de lijst. In juni zijn er 7 nieuwe en zijn er 2 ...

Vraag van de maand juni: vrijheden Maatwerkadvies

De EP adviseur werkt volgens een vaststaand protocol maar voor de Maatwerkadviseur gel ...

Vergeet je Bijscholing niet!

EP-adviseurs hebben nog een paar weken de tijd om de verplichte bijscholing te volgen. ...

Stichting KEGO is een initiatief van: